Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда,

...
Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда,
Коментари Харесай

Убиецът от Чикаго писал заплашителни бележки, имал конфликти със съседите си

Мъжът, който простреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал спорове с жителите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки от вътрешната страна на входната врата на жилището си, сочещи, че възнамерява принуждение, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите в Чикаго.

Следователите не са открили точната причина, заради която обвиненият - 66-годишният Кшищоф Марек, е прострелял съседите си в събота. Припомняме, че измежду жертвите има трима българи.

На чуване в областен съд през вчерашния ден прокурорите споделиха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени отвътре на вратата в жилището му. На едната пишело: " Никаква благосклонност. Помни какви мръсотии ти вършат, ти контролираш нещата, не те. Стига толкоз. Те би трябвало да платят за това ". На другата пишело: " Утре. Никаква благосклонност, никакво неуместно съмнение. Помни кой си. Помни какво ти направиха (следва вулгарна дума). Те би трябвало да платят за това ".

Говорител на полицията сподели, че Марек се карал със съседите си за дреболии, да вземем за пример с жена, която го ядосвала, тъй като съгласно него стъпвала шумно по пода в жилището над неговия. Прокурорите разполагали и със правосъден документ, в който асоциацията на живеещите в блока желала да изгони Марек, тъй като не плащал ипотеката си и други вноски, осведоми Българска телеграфна агенция.

След стрелбата той оставил револвера на масичка в своето жилище, излязъл на открито и споделил на пристигналите служители на реда: " Мисля, че търсите мен. Аз го направих ", гласи документът, квалифициран от районния прокурор.

На Марек евентуално ще бъдат предявени обвинявания в преднамерено ликвидиране. Съдията подреди той да остане в ареста.

Районният кабинет по правосъдна медицина разпознава жертвите. Четиримата, убити в един от жилищата, са 43-годишната Цветанка Костадинова, 43-годишният й брачен партньор Ивайло Попов, 61-годишният Дейвид Ханик и 65-годишната Искра Пауръл-Попова. Жената, която е била простреляна в главата, до момента в който се опитвала да избяга и по-късно е издъхнала от раните си, е 53-годишната Йоланта Тополска. Полицейският представител сподели, че всички жертви са познавали Марек.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР