Мъжът, който уби Шиндзо Абе, е вярвал, че бившият японски

...
Мъжът, който уби Шиндзо Абе, е вярвал, че бившият японски
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе разкри защо е решил да го убие

Мъжът, който умъртви Шиндзо Абе, е вярвал, че някогашният японски водач е бил обвързван с религиозна група , която упреквал за финансовия фалит на майка си . Той е прекарал месеци в обмисляне на нападението със самоделно оръжие, разкри полицията пред локалните медии, съобщи Ройтерс.

Тецуя Ямагами, незает 41-годишен мъж е разпознат като обвинен в ликвидиране, откакто мъж беше забелязан във видеоклипове, показвани неведнъж по японската телевизия, по какъв начин умерено доближава откъм гърба към най-дългогодишния министър председател на Япония и стреля по него.

Слаб, с прошарена коса, обвиненият е забелязан да излиза на пътя зад Абе, преди да създаде два изстрела с 40-сантиметров оръжие , увито с черна лента. Полицията се оправя с него на място незабавно след случая.

Ямагами е бил отшелник, който не отговарял когато някой го пита нещо, описват негови съседи пред Ройтерс. Той вярвал, че Абе е насърчил религиозна група, поради даренията на която майка му е банкрутирала , оповестява организация Киодо, базирайки се на източници от следствието.

" Майка ми се забърка в една религиозна група и аз възмутих се от това ", цитират Kиодо и други локални медии думите на Ямагами пред полицията. Полицията в Нара отхвърля да разяснява детайлностите за претекстовете или подготовката на Ямагами, обявени от японските медии.

Медиите не посочват името на религиозната група, за която се оповестява, че е разгневила стрелеца. Ямагами, който е сглобил оръжието от елементи, закупени онлайн , прекарал месеци в обмисляне на нападението, като даже посещава други срещи на Абе по време на акцията, в това число и ден по-рано на към 200 км. от мястото на случая, оповестяват медиите.

Той е обмислял бомбена офанзива , преди да избере револвер, твърди телевизия Ен Ейч Кей.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР