Мъжът, който преди 14 години уби бащата на вицепрезидента Илияна

...
Мъжът, който преди 14 години уби бащата на вицепрезидента Илияна
Коментари Харесай

Убиецът на бащата на Илияна Йотова иска да бъде помилван от нея

Мъжът, който преди 14 години умъртви бащата на вицепрезидента Илияна Йотова – кмета на Сливница доктор Малин Тодоров, е изискал да бъде опрощение от самата нея, оповестява в. „ 24 часа “.
„ Това е най-големият удар, който съм получавала в живота. Баща ми беше погубен във влака за Сливница. Не си разреших да изпадам в меланхолия, да се самосъжалявам. Каква подигравка на ориста! Преди няколко месеца пристигна молба от неговия палач да го опрощавам, това е едно от моите пълномощия. Помолих комисията и президента да вземат решение “, споделя Йотова.
„ Вече мога да приказвам по тематиката, тъй като това се случи преди пет месеца – тогава досието дойде при мен. Нямах сили да го чета. Не желая да узнавам детайлности, които не съм знаела, това няма да върне баща “, разяснява Йотова.
Тя признава, че не се е интересувала по какъв начин е решен въпросът, тъй като има кой да реши случая. „ Досието се работи от доста хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, само че не считам да го запитвам какво е то “, безапелационна е вицепрезидентът.
От „ Дондуков “ 2 прецизират, че става дума за доста възрастен човек – подалият молба за опрощение е на 87 години.
По време на убийството през 2003 година Илияна Йотова беше отпред на пресцентъра на Българска социалистическа партия. Д-р Тодоров беше атакуван с нож във влака София-Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница.
Той пробол Тодоров неколкократно с нож и избягал, след търсене беше хванат от полицията. Кметът на Сливница беше настанен в „ Пирогов “ с тежки пострадвания в региона на гърдите и корема, сърцето му не устоя траялата над три часа интервенция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР