Мъжът, който преби до смърт свой съсед в Казанлък, получи

...
Мъжът, който преби до смърт свой съсед в Казанлък, получи
Коментари Харесай

Мъжът, убил свой съсед в Казанлък заради паркомясто, ще лежи 15 години в затвора

Мъжът, който преби до гибел собствен комшия в Казанлък, получи присъда от 15 години затвор. Върховният касационен съд удостовери отчасти присъда на Пловдивския апелативен съд, като понижи с три години 18-годишно наказване за И. М.  Той е пребил своят 64-годишен комшия, като мъжът е умрял в болница след няколко дни.
Прочетете още
Във връзка с развивана комерсиална активност подсъдимият употребил няколко автомобила, които паркирал безсистемно пред блока. Поведението му пречело на останалите съседи и създавало спорове. На 04.07.2019 година дъщерята на потърпевшия и брачният партньор й се прибрали от чужбина и  едвам съумели да вкарат колата си в гаража, поради паркиран автомобил на подсъдимия. Пострадалият излязъл да ги посрещне и решил да извика И. М. и да го накара да реалокира колата си. Звъннал му по домофона и комшията слязъл. Пострадалият го укорил за неправилното паркиране пред гаража на щерка му. Между двамата зародил спор. Подразнен от отправяните му забележки, подсъдимият  нанесъл юмручен удар в лицето на И. Н.  Удареният паднал по тил на бетонния терен, при което блъснал главата си  и останал да лежи по тил. Съседът му се надвесил над него и му нанесъл голям брой удари с пестник в региона на главата, а след това го блъснал с петата на единия си крайник още веднъж в главата.

След това подсъдимият видял, че минават хора и се престорил, че оказва първа помощ на по-възрастния мъж, който лежал на земята като се опитвал сякаш да му извади езика. Свидетелка позвънила на 112 и извикала Бърза помощ. Парамедиците качили  пострадалия и го откарали в болница, където  било открито, че има строшаване на черепа. Въпреки интервенцията, потърпевшият умрял на третия ден след интервенцията.

Върховният касационен съд намира, че в тази ситуация подсъдимият И. М. не покрива признаците на ликвидиране с особена свирепост. Само от броя и насочеността на ударите нанесени от подсъдимия на потърпевшия, вследствие на които последния умрял, не може да се направи извод за особена свирепост на дееца, считат висшите съдии. Подсъдимият е с чисто правосъдно минало и отвън спорове със съседи за паркирането на колите му, не са открити обществено укорими негови прояви. Поради това Върховен касационен съд преквалифицира закононарушението от ликвидиране с особена свирепост в съзнателно ликвидиране и понижава наказването с три години.

Решението на Върховния касационен съд, пред който подсъдимият апелира наказването си, е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР