Мъжът, който откри стрелба на фестивал в американския щат Калифорния,

...
Мъжът, който откри стрелба на фестивал в американския щат Калифорния,
Коментари Харесай

Стрелецът от Калифорния качил снимки в Instagram минути преди атаката

Мъжът, който откри пукотевица на фестивал в американския щат Калифорния, е разгласил две фотоси в обществената мрежа Instagram в деня на нападението. Едната от тах е качена минути преди офанзивата, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Сантино Уилям Лиган е умъртвил трима души и е ранил 12 на Фестивала на чесъна в Гилрой през вчерашния ден.

В изтрития след това профил на стрелеца в Инстаграм се споделя, че той е италианец и иранец. Профилът демонстрира две фотоси, оповестени от Лиган. На едната, която е качена по-рано, е изобразен анимационният воин, прочут като мечето Смоуки (Smokey the Bear), стоящо пред табела "огнеопасно ". В заглавието Лиган приканва да се чете "Мощта е право " (Might is Right), книга, оповестена през 19 в. Мизогиничната и антисемитска творба е употребена в екстремистки уеб сайтове от неонацисти и последователи на теорията за предимство на бялата раса. Втората фотография е качена броени минути преди стрелбата и е от самия фестивал.

Кметът на Гилрой Роланд Веласко сподели, че градът ще скърби поради нещастието, само че ще я преодолее. Той съобщи на конференция, че насилието с огнестрелни оръжия е зараза в Съединени американски щати и че е "повече от тъпо ", че събитие като Фестивалът на чесъна в Гилрой е станало цел на нахлуване. Според полицията стрелецът е бил въоръжен с автомат "АК-47 ", добит законно този месец в щата Невада.

The murderer in Gilroy is named Santino William Legan. He’s Iranian and hates “Mestizos”. https://t.co/zwZOvh1d8R pic.twitter.com/O2CUr0fNHO
— Real Jose Galvan (@Jose_Galvan) July 29, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР