Мъжът, който откри огън и уби трима в трамвай в

...
Мъжът, който откри огън и уби трима в трамвай в
Коментари Харесай

Стрелецът от Утрехт - луд наркоман, а не терорист?

Мъжът, който откри огън и умъртви трима в трамвай в холандския град Утрехт не е терорист, а " умопобъркан ", твърди някогашна негова другарка пред холандската социална телевизия NOS, съобщи БГНЕС.
Само преди 2 седмици Гьокман Танис още е бил зад решетките. 47-годишната Анжелик го упреква в обезчестяване, а след няколко обири той нарушил изискванията на гаранцията си и го задържали.
Наскоро той бил освободен, което предиздвикало дамата да се опасява, че може да я потърси. Анжелик споделя, че с Гьокман Танис постоянно са употребявали опиати.
" Той е откачен. Наркоман, вманиачен - изберете си. Не е терорист, а умопобъркан ", споделя Анжелик.
Обвинението в обезчестяване надалеч не е първия проблем на Гьокман Танис със закона. NOS изброява най-малко 9 други нарушавания или закононарушения, осъществени от него.
Вчера, 18 март, Гьокман Танис откри огън в трамвай в центъра на Утрехт. Той умъртви трима души и рани петима, като трима от потърпевшите са в тежко положение. Полицията дефинира дейностите му като " терористичен акт " и увеличи степента на заплаха в Холандия до оптималната. По-късно, обаче, прокуратурата разгласи, че към момента не е ясно дали става дума за терористичен акт.
Няколко часа полицията търси родения в Турция 37-годишен мъж. Бяха направени и няколко интервенции и претърсвания жилища в Утрехт. Гьокман Танис беше задържан в постройка на към 3 километра от закононарушението. Задържани са и още двама души, като се прецизира дали имат връзка с убийствата.
Заради случилото се, знамената в Холандия ще са свалени на половина през днешния ден, разгласи министър председателят на страната Марк Рюте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР