Мъжът, когото американските прокурори обвиниха в доставяне на лекарства за

...
Мъжът, когото американските прокурори обвиниха в доставяне на лекарства за
Коментари Харесай

Американец се призна за виновен по обвинения за разпространение на допинг на Игрите в Токио 2020

Мъжът, който американските прокурори упрекнаха в снабдяване на медикаменти за възстановяване на достиженията на спортистите на Олимпиадата в Токио 2020, се призна за отговорен в понеделник, разгласи представител на прокуратурата в Ню Йорк.

43-годишният Ерик Лира предходната година стана първото лице, упрекнато по " Закона Родченков " - федерален закон, който разрешава покачване на наказателни обвинявания против разпространяващите неразрешени субстанции, включващи американски спортисти, телевизионни оператори и спонсори. Законът от 2020-ва е кръстен на съветския осведомител Григорий Родченков.

Прокурорите оповестиха, че Лира, който беше задържан през януари 2022 година, е разпространявал неразрешени субстанции, в това число хормон на растежа, на участници на Игрите в Токио 2020, които се организираха през 2021 година заради пандемията от КОВИД-19.

Ерик Лира, който по-рано отхвърляше да се признае за отговорен, може да получи до 10 години затвор, само че евентуално те ще бъдат по-малко след съглашение за признание на виновността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР