Мъжът изпращал имейли, писма и факсове, подписани от името на

...
Мъжът изпращал имейли, писма и факсове, подписани от името на
Коментари Харесай

Почти 6 години в затвора грозят мъж, изпращал заплахи на германски политици

Мъжът изпращал имейли, писма и факсове, подписани от името на " Националсоциалистическа опозиция 2.0 "  

Мъж, изпращал до немски политици заплашителни известия, подписани от името на неонацистка група, беше наказан през днешния ден във Франкфурт на 5 години и 10 месеца затвор, съобщи Франс прес, представена от.

54-годишният Александър М. беше приет за отговорен от съда в немския град по тази причина, че сред август 2018 година и март 2021 година е изпращал имейли, писма и факсове, подписани от името на " Националсоциалистическа опозиция 2.0 " (NSU 2.0) - отпратка към неонацистка формация, която през 2000 година извърши серия убийства, най-много на чужденци. 

По време на процеса наказаният отхвърли да е причинител на закононарушението, само че призна, че е бил част от част група в така наречен " dark web " ( " тъмна мрежа " - постоянно употребена за предаване на информация, която е неетична или противозаконна - бел. ред.), която е изпратила заканите без негово присъединяване.

Заплашителните известия са били адресирани до депутати от Бундестага (долната камара на парламента), районния парламент на провинция Хесен, политици от Франкфурт и правозащитници.

В даден стадий от следствието съществуваха съмнения, че създателят може да е служител на реда от провинция Хесен с достъп до поверителна информация за заплашваните лица, само че тази версия след това беше отхвърлена.

Случаят провокира безпокойствие в Германия и ограниченията против заплахата от крайнодесен тероризъм бяха засилени.

През 2019 година бяха осъществени няколко смъртоносни набези от крайнодесни лица в град Хале, а през 2020 година - в Ханау, покрай Франкфурт.

През юни 2019 година Валтер Любке, общински консултант от Хесен и член на десноцентристката партия Християндемократически съюз, беше погубен в дома си от десен екстремист.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР