Мъжът е бил затрупан от лавината в продължение на около

...
Мъжът е бил затрупан от лавината в продължение на около
Коментари Харесай

Спасители извадиха жив руснак, затрупан от лавина в Пирин

Мъжът е бил покрит от лавината в продължение на към 2 часа

Планинските спасители от Банско извадиха жив руснак, покрит от лавина в Пирин.

Около 10:50 ч. през днешния ден е получен сигнал за случая в м. Ечмище, отвън маркираните писти. Двама руснаци от Москва излезли в девствената природа, с цел да се спускат със ски. В този миг се отделила лавина, която ги повлякла надолу. Единият съумял да се измъкне самичък и подал сигнал в ПСС-Банско. Веднага към мястото се отправили четирима спасители, след тях тръгнали още шестима с кучета. Първата група пристигнала на мястото доста бързо - след към половин час. Видели изхвърлена ска и разбрали къде може да е индивидът. Успели да го изровят. Оказало се, че не е получил никакви пострадвания, само че бил ужасно уплашен, мъчно намирал думи да приказва.

Установило се, че е бил покрит към 2 часа. Имал обаче някаква дупка в снега, през която е дишал. " Щастлив завършек на акцията! Този човек е имал огромен шанс. Такова нещо се случва извънредно рядко ", споделиха спасители, взели участие в акцията. За тях също е било доста рисково, тъй като има нов сняг, времето се е затоплило, което е причина за рухване на лавини.

Да се кара единствено по пистите в ски зоната и да не се напущат маркираните трасета, предизвестяват планинските спасители от Банско. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР