Мъж заведе дело с искане да смени датата си на

...
Мъж заведе дело с искане да смени датата си на
Коментари Харесай

69-годишен холандец поиска да смени датата си на раждане

Мъж заведе дело с искане да смени датата си на раждане.

В претекстовете си 69-годишният холандец Емил Ратълбанд показва, че това ще му отвори повече благоприятни условия за работа, както и че ще усъвършенства рейтинга му в мобилното приложение за запознанства „ Тиндър ”.

По думите на Ратълбанд, щом живеем във времена, в които човек може да смени пола си, би трябвало и той да може да промени възрастта си. Той е роден на 11 март 1949 година, а желае в документите му да написа, че се е появил на бял свят 20 години по-късно – на 11 март 1969 година.

Ратълбанд твърди, че се усеща дискриминиран поради възрастта си.

„ На 69 години опциите ми се лимитирани. Ако съм на 49, мога да си купя нова къща, да карам друга кола. Мога да се наема с повече работа… Когато в „ Тиндър ” написа, че съм на 69 години, не получавам противоположен отговор. Ако написа, че съм по-млад, с лицето, което имам, ще бъда в блестяща позиция ”, изясни Ратълбанд, представен от Би Би Си.

Холандецът описа още, че съгласно лекарите тялото му е като на 45-годишен мъж, а самият той се разказва като „ млад Бог ”.

Във Facebook мъжът написал, че е взел решението да промени датата си на раждане не тъй като се усеща остарял, а тъй като желае да награби с цялостни шепи от живота.

Ротълбанд е медийна персона и мотивационно гуру. По-рано тази година той смени вярата си и стана будист.

Според специалисти настояването му обаче няма да бъде почетено от съда, заради неналичието на юридически механизъм, който да разрешава смяна на рождената дата.

Един от съдиите даже го попитал по какъв начин счита да гледа на първите 20 години от живота си, които желае да изтрие.

„ За кого са се грижели родителите ви тогава? Кое е било това малко момче? ”, попитал съдията.

Очаква се съдът в Арнем да се произнесе в границите на четири седмици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР