Мъж застреля ръководителя на местния военен комитет в сибирски град,

...
Мъж застреля ръководителя на местния военен комитет в сибирски град,
Коментари Харесай

Мобилизиран руснак застреля военен в знак на протест срещу заповедта на Путин

Мъж простреля ръководителя на локалния боен комитет в сибирски град, оповестиха локалните управляващи. Стрелецът е направил опита за ликвидиране в символ на митинг против заповедта на съветския президент Владимир Путин за готовност.
Във видеозапис, оповестен в обществените медии, се чува един изстрел. В идващия миг мъж пада на земята, а стрелецът е в кадър. Пред полицейските чиновници той се показва като 25-годишния Руслан Зинин.
Според изказването на управляващите стрелецът е бил арестуван от полицията по съмнение в застрашаване на живота на чиновник на реда и нелегално владеене на оръжие. Срещу него е формирано наказателно дело, съобщи „ Политико “.
Губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев написа в „ Телеграм “, че военният комисар Александър Елисеев " е в реанимация, в сериозно положение. Лекарите се борят за живота му ", сподели той и добави, че " стрелецът е бил неотложно задържан. Той сигурно ще бъде осъден! "
Според очевидци стрелецът е споделил: " Никой няма да отива на никое място " малко преди да открие огън.
Това е последната проява против всеобщата готовност на най-малко 300 000 бойци, подхваната от Путин. През последните дни руснаци стачкуваха против мобилизацията, като организираха манифестации в цяла Русия макар заканите за арест. Мнозина се пробваха да избягат от страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР