Мъж, заподозрян, че е действал като посредник в поръчковото убийство

...
Мъж, заподозрян, че е действал като посредник в поръчковото убийство
Коментари Харесай

Арестуваха посредник на убийството на журналистката Дафне Галиция

Мъж, обвинен, че е работил като медиатор в поръчковото ликвидиране на най-известния проверяващ публицист, разкривал корупционни практики в Малта, е бил задържан, разгласи полицейски източник, стъпка, която управляващите се надяват да ги заведе до лицето, което е поръчало убийството, осведоми "Ройтерс ", цитира news.bg.

Дафне Каруана Галиция, която поддържаше блог за битка с корупцията, беше убита от сложена под колата ѝ бомба, до момента в който е тръгвала от вкъщи си край малтийската столица Валета през октомври 2017 година - ликвидиране, което шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона на средиземноморския остров.

Трима мъже, обвинени за убийци, бяха задържани през декември, само че до момента управляващите не съумяха да дефинират кой е поръчал убийството .

Полицейски източник, който е осведомен с въпроса, съобщи, че управляващите са арестували мъж в четвъртък, който се счита, че е работил като взаимозависимост сред обвинените наемни убийци и лицето, което е поръчало убийството .

The Times of Malta посочи, че държавното управление обмисля опрощение на обвинения медиатор, в случай че той може да докара проверяващите до поръчителя .

Вестникът добави, че специалисти от Европол са иззели устройства, притежавани от обвинения медиатор , откакто са получили зелена светлина от арбитър.

Правителството и полицията към момента не са коментирали тематиката. В неделя малтийският министър председател Джоузеф Мускат съобщи, че желал цялата истина за убийството да излезе нескрито, даже в случай че това значи, че държавното управление би трябвало да вземе "трудни решения ".

Освен хипотетичните разкрития на медиатора, проверяващите се надяват анализът на Европол на устройствата му да даде спомагателни доказателства.

Посредникът е изискал цялостно опрощение за минали закононарушения и е споделил на проверяващите, че се опасява за сигурността си, в случай че бъде изпратен в пандиза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР