Мъж загина, след като беше ударен от мълния в София.

...
Мъж загина, след като беше ударен от мълния в София.
Коментари Харесай

Две деца са пострадали леко от мълнията, убила мъж в София


Мъж почина, откакто беше ударен от гръмотевица в София. Инцидентът стана нощес по време на гръмотевичната стихия. Две деца, които играели наоколо, също са потърпевши леко. Те усетили електрическото напрежение през мобилните си телефони, оповестява NOVA.

Мълнията е паднала в зелена градинка в столичния квартал „ Люлин”, а мъжът е бил на разходка с кучето си.

Въпреки напъните на парамедиците, гибелта му е настъпила в колата за спешна помощ на прага на „ Пирогов”. Навън човек няма по какъв начин да е предпазен от мълниите, само че се оказа, че и блоковете към зеленото пространство не разполагат с мълниезащита.

„ Нито една от постройките няма мълниезащита - нито дейна, нито пасивна. Явно този развой е оставен без контрол”, сподели специалистът по мълниезащита инж. Радослав Калчев.

Експерт по мълниезащита: Няма по какъв начин прилежащи здания да ни пазят при гръмотевици

По закон при градежа на всяка постройка е належащо построяването на гръмоотводна система. Според специалиста, проблемите са в поддръжката, която нормално липсва.

„ През годините са правени поправки по покривите. Системите за мълниезащита са разрушавани, рязани, изхвърляни”, изясни още специалистът.

Наредбите на районното министерство задължават притежателите на постройките да вършат периодически оглед и профилактика на оборудванията. Общините пък могат да вършат инспекции дали отбраната работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР