Мъж всява паника с разпространение на видео, в което твърди,

...
Мъж всява паника с разпространение на видео, в което твърди,
Коментари Харесай

Мъж всява паника с твърдения, че българско село приема отпадъци от Италия

Мъж всява суматоха с разпространяване на видео, в което твърди, че камионът, койхто ръководи, е претрупан с боклуци от Италия. По думите му, те ще бъдат разтоварени в асеновградското село Тополово за преправка.
Камионът бил претрупан в Ихтиман, като материалите са обработени от компания, разрастваща активността си в Елин Пелин. Стигайки до региона на Пазарджик, водачът изоставя товарния автомобил. По сигнал, неотложно е била осъществена инспекция от Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Пазарджик. Констатирано е, че по необясними аргументи товарът не е съпроводен с нужните документи. При инспекцията се е открило, че се транспортира неопасен боклук от произвеждане на пластмаси. Фирмата, която чака материалите в село Тополово, ще употребява найловата суровина, разтопена при температура от 200 градуса по Целзий, с цел да създава пластмасови произведения. Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик е установила също, че превозвачът няма регистрационен документ за превозване на боклуци.
По-късно, откакто първият лидер изоставил товарната кола, се наложило да бъде обезпечен втори водач, с цел да може да се реализира превозването на материала до село Тополово. Товарът е дошъл до крайната точка към 15:00 ч. в събота (28.03.20 г.). На място, преди разтоварването му, материалите са били инспектирани от кмета на село Тополово Йордан Дичев, представители на компанията снабдител и локалното население, както и притежателя на цеха, за производството на който е предопределена суровината. Процедурата по поръчка и транспорт на материалите е законосъобразна, е посочила спомагателна инспекция.
Всички страни, наранени в оповестения материал са подхванали дейности за заблуждение под правосъдна отговорност на Лазар Илиев, който е популяризирал видеото в обществените мрежи. Предстоят и спомагателни инспекции за доизясняване на събитията по случая от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, съпбащават от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик. И от компанията, декларирала суровината, и от община Асеновград израсиха своите мнения, че изказванията и информацията в оповестения и публикуван в обществените мрежи видео клип, не дава отговор на истината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР