Мъж влачи куче с автомобила си, защото животното имало кърлежи,

...
Мъж влачи куче с автомобила си, защото животното имало кърлежи,
Коментари Харесай

Мъж влачи куче с автомобила си, граждани го заснеха

Мъж влачи куче с автомобила си, тъй като животното имало кърлежи, съобщи NOVA.
Ерфан Неджмединов от варненското село Горен Чифлик е снимал по какъв начин Жеко Димов е теглил завързаното куче за автомобила си.
„ Отивах на работа и видях, че кола влачи нещо след себе си. Като приближих видях, че е куче. То мърдаше, мъчеше се. Започнах да изсвирвам с колата, наближи още едно семейство и го спряхме. Влачеше животното с 20-30 км/ч. Другото семейство звънна на полицията. Аз се мъчех да освободя кучето. Пуснахме го. Не беше умряло още. Кучето остана с другото семейство”, описа Неджмединов в ефира на „ Здравей, България”.
Пред NOVA Жеко Димов съобщи, че кучето е имало доста кърлежи и не е знаел към кого да се обърне за помощ.
„ Кучето се изпълни с кърлежи, разболя се, взимаше медикаменти, мажех го, лекувах го, само че не можах да се спася от кърлежи. Вързах го откъм гърба на колата, тъй като не можех да го сложа в багажника. Има доста кърлежи. Влачех го леко. Той си вървеше, аз го следих в огледалото. Като наближих края на селото, то е почнало да се влачи. Скоростта беше доста малка”, сподели Димов.
Той беше безапелационен, че не е желал да убие кучето: „ Аз, в случай че желаех да го умъртвявам, ще го изкарам в гората, ще го убия и ще го оставя”.
Предстои представители на защитната организация “Animal hope” да приберат Боби и да го откарат в подслон, където да се погрижат за кучето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР