Мъж възстановява зрението си, след като повече от 2 години

...
Мъж възстановява зрението си, след като повече от 2 години
Коментари Харесай

Лекари помогнаха на мъж да прогледне, 2 години след като губи зрението си

Мъж възвръща зрението си, откакто повече от 2 години живял в цялостна мрачевина. През това време водещи медици от Германия и Турция не могли да му слагат диагноза. Изцеление намира назад в България.

Светлината в очите на Енгюр Камбер връща доктор Емануил Найденов от болница Св. „ Иван Рилски”.

Преди 2 години, до момента в който кара, на Енгюр му мръква, потърква си очите, стартира да вижда още веднъж и продължава по този начин. Тези моменти обаче зачестяват и последователно Енгюр потопен в мрачевина.

Мъжът тръгнал по лечебни заведения – първо в България, след това и в чужбина. Преди Великден лекар Емануил Найденов му сложил точната диагноза: нараснало вътречерепно налягане. Извършил минимално-инвазивна интервенция, след която зрението на Енгюр се връща.

„ На мен ми се желае през този случай, през очите на Енгюр, всички хора да видят, че в България се прави качествена медицина макар провокациите на системата”, съобщи неврохирургът доктор Емануил Найденов пред БТВ.

"Движения започнах да виждам от 3-4 дни. На терасата се веселя, към този момент 2-3 гълъба минаха и ги видях. За мен това е доста огромно нещо”, показа Енгюр.

Той си потегля от болничното заведение и за първи път от 2 години се надява още веднъж да види родното си село. Най-много обаче желае да види майка си, а тя го чака в родното му село Правда.

Цялото семейство на Енгюр работи в чужбина. Той мечтае да прогледне и още веднъж да бъде потребен на фамилията си, а къщата му да се изпълни. На надзорен обзор след месец лекарите би трябвало да дефинират каква част от зрението си Енгюр ще възвърне. Надеждата на лекарите е, че още веднъж ще види цветовете на пролетта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР