Мъж възстановява зрението си, след като повече от 2 години

Мъж възстановява зрението си, след като повече от 2 години ...

Лекари помогнаха на мъж да прогледне, 2 години след като губи зрението си.


Мъж възстановява зрението си, след като повече от 2 години живял в пълна тъмнина. През това време водещи медици от Германия и Турция не могли да му поставят диагноза. Изцеление намира обратно в България.

Светлината в очите на Енгюр Камбер връща д-р Емануил Найденов от болница Св. „Иван Рилски”.

Преди 2 години, докато шофира, на Енгюр му притъмнява, потърква си очите, започва да вижда отново и продължава така. Тези моменти обаче зачестяват и постепенно Енгюр потънал в тъмнина.

Мъжът тръгнал по болници – първо в България, после и в чужбина. Преди Великден доктор Емануил Найденов му поставил точната диагноза: повишено вътречерепно налягане. Извършил минимално-инвазивна операция, след която зрението на Енгюр се връща.

„На мен ми се иска през този случай, през очите на Енгюр, всички хора да видят, че в България се прави качествена медицина въпреки предизвикателствата на системата”, заяви неврохирургът д-р Емануил Найденов пред БТВ.

"Движения започнах да виждам от 3-4 дни. На терасата се радвам, вече 2-3 гълъба минаха и ги видях. За мен това е много голямо нещо”, сподели Енгюр.

Той си тръгва от болницата и за първи път от 2 години се надява отново да види родното си село. Най-много обаче иска да види майка си, а тя го чака в родното му село Правда.

Цялото семейство на Енгюр работи в чужбина. Той мечтае да прогледне и отново да бъде полезен на семейството си, а къщата му да се напълни. На контролен преглед след месец лекарите трябва да определят каква част от зрението си Енгюр ще възвърне. Надеждата на лекарите е, че отново ще види цветовете на пролетта.

Източник: novini.bg