Мъж, въоръжен с нож, е извършил тази сутрин смъртоносна атака

...
Мъж, въоръжен с нож, е извършил тази сутрин смъртоносна атака
Коментари Харесай

Тероризъм в Ница, нападател уби трима и рани още няколко

Мъж, въоръжен с нож, е направил тази заран смъртоносна офанзива в Ница, Южна Франция. Нападателят е обезглавил една жена, още двама души са убити, а други няколко - ранени, предадоха Франс прес и Ройтерс.
 Атаката е осъществена покрай църквата " Нотр Дам " в известния курортен град. Нападателят е арестуван, обстановката е под надзор, обявиха от полицията.

Кметът на града дефинира нападението като тероризъм, а отделът на френската прокуратура за антитероризъм осведоми, че стартира следствие на нападението. Очевидци описват, че нападателят е крещял " Аллах е популярен! " Полицаи с автоматизирани оръжия са отделили региона към църквата, на място са пристигнали коли за спешна помощ и пожарни коли.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен заяви в Туитър, че привиква спешно заседание, а Народното събрание уважи жертвите с минута безмълвие.
По-рано този месец чеченец обезглави френския преподавател Самюел Пати в региона на Париж. Нападателят, който еа убит от полицията, желал да накаже Пати, тъй като посочил в час по общество и право карикатури на ислямския оракул Мохамед, което за мюсюлманите е осквернение. След убийството на Пати френски публични лица и голям брой жители поддържаха правото на издание на такива карикатури, а мнозина ги трансфораха в плакати, носени по време на шествия в памет на убития преподавател, напомня Ройтерс. По-рано през седмицата пък френското сатирично издание " Шарли Ебдо " излезе на първа страница с подигравка на турския президент Ердоган, който прикани за протест на френските артикули. В отговор от администрацията на турския президент оповестиха, че ще има реакция по правосъден и дипломатически път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР