Мъж в югозападен Китай се облял с бензин и завързал

Мъж в югозападен Китай се облял с бензин и завързал ...

Китаец заплаши да се самозапали. Отменили партито му заради коронавируса.

Мъж в югозападен Китай се облял с бензин и завързал фойерверки около кръста си, защото властите анулираха тържеството за рождения му ден като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса.
Жителят на Чунцин, 59-годишният Уанг, планирал да направи банкет с 10 маси в края на миналия месец, съобщи държавната агенция Синхуа.
Но властите в Китай ограничиха публичните събирания като мярка за ограничаване на епидемията, и представители на местните власти казали на Уанг да отмени купона.
Общинските власти в Пекин обявиха миналата седмица, че тържествата и групови вечери в ресторанти ще бъдат временно забранени в китайската столица, за да се предотврати разпространението на вируса.
След като тържеството му било отменено, мъжът от Чунцин се появил в офис на селския комитет, обкичен с фойерверки около кръста си, съобщи Синхуа.
Той също така се облял с бензин по гърдите и държал запалка в опит да "уплаши и заплаши селския комитет, за да бъде разрешено празненството".
Местните прокурори повдигнаха обвинения на Уанг за нарушаване на обществения ред.
Стотици милиони хора в Китай са изправени пред ограничения заради усилията за овладяване на огнището на коронавирус, който досега е заразил над 44 600 души и е довел до загуба на живота на над 1100 души.

Източник: actualno.com