Мъж в критическата: Тръгва на спорт, връща се към хобитата

...
Мъж в критическата: Тръгва на спорт, връща се към хобитата
Коментари Харесай

Ще изкарам менопаузата като мъж

Мъж в критическата: Т ръгва на спорт, връща се към заниманията си от младежките години, купува си нова кола, (евентуално) си намира млада държанка.

Жена в критическата: Напълнява, озлобява се, стопира да й се излиза, не стопира да си повтаря, че е грозна и остаряла, концентрира се върху внуците, което още повече я изморява и изнервя.

Кой, съгласно вас, си живее по-добре в този по този начин или другояче провокационен интервал от живота? Познахте, още веднъж са мъжете.

Вярно е, че отрицателните страни на менопаузата при дамите се дължат значително на подлата игра на хормоните.

Но и нашият взор върху живота, навиците и вътрешната ни настройка също играят сериозна роля в това дали ще преминем през този интервал релативно умерено или в противен случай, ще се сблъскаме с всички отрицателни последствия.

На първо място още занапред, без значение на какъв брой години сте, би трябвало да приемете, че рано или късно месечният ни цикъл ще завърши. Това не значи, че животът ни завършва, в противен случай.

Месечният цикъл е интервал от живота на дамата. Той не дефинира по какъв начин би трябвало да се усещаме, нито по какъв начин да изглеждаме.

Колкото по-бързо приемем мисълта, че ще ни се случи, толкоз по-спокойни ще сме, когато се случи. Много оказва помощ да се приказва и с дами, минали към този момент през това и траяли живота си умерено.

Навършите ли 40, започнете да мислите повече за себе си.

 зряла двойка Unsplash

Всеотдайността и грижите за фамилията са нещо прелестно, само че сте длъжни да се грижите и за себе си, с цел да се радвате по-дълго и пълноценно на същото това семейство.

Запишете се на спорт, който ви доставя наслаждение. Или ходете на дълги разходки в парка. Важното е да го вършиме постоянно, даже това да значи един път седмично.

Спомнете си и всичките си обичани занимания. Или пък още по-добре, запишете се да научите нещо ново. Може и да не е на заплатен курс. В интернет има задоволително видеа, от които можете да научите сами нещо ново.

 жена заран утро Thinkstock

Отървете се от всичко, което ви нервира в живота – ваши лични черти, които не харесвате, хора, места и събития, на които просто не желаете да присъствате. Не правете на мощ нищо, което можете да си спестите.

Не се отхвърляйте напълно от секса. Заради хормоните евентуално мисълта ще ви се коства отблъскваща, само че използвайте всеки „ проблясък “, в който ви се прииска непосредственост, с цел да сте с колегата си.

Това ще помогне на хормоните да не скачат нагоре-надолу, а и вие ще се чувствате още веднъж мечтани.

И въпреки да не можем да изчерпим тематиката единствено с една публикация, дано приключим позитивно със заглавието: да се поучим от мъжете и да изкараме критическата на яхта ;)

П.С. Не пропускайте годишните профилактични прегледи при гинеколог, той е най-хубавият ви другар и поръчител, че менопаузата ви ще мине по допустимо най-хубавия метод.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР