Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи

...
Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи
Коментари Харесай

Безпрецедентна ситуация: Мъж се зарази с растителна гъбичка

Мъж в Индия се заразява с растителна гъбичка за първи път в света. Това припомня на сюжет от популярния сериал " Последните оживели ".  Пострадалият е на 61 години постъпва в болница с недоволства сходни на грип, които не отшумявали три месеца. Това оповестява профилираното списание Medical Mycology Case Reports.

Част от признаците на инфектирания са кашлица, пресипнал глас, затруднено преглъщане, болки в гърлото и отмалялост. Мъжът не е имал някакви съпътстващи болести, които да го излагат на риск.

Лекарите вършат цялостни проучвания на мъжа и откриват, че в региона на гръдния панер няма нищо извънредно, само че резултатите от компютърната томография демонстрират паратрахиален цирей в региона на гърлото. Този тип зараза може да докара до съдбовен край, в случай че не се лекува, прибавят лекарите.

Затова незабавно е почнало лекуване с антибиотици и унищожаване на гнойта. Тя е изпратена за проучвания в центъра за съдействие на Световната здравна организация в Северна Индия. Мъжът приемал специфични противогъбични медикаменти към два месеца, като лекуването е сполучливо. 

Лекарите диагностицирали мъжа с Chondrostereum purpureum - растителна гъбичка, която предизвиква заболяването на " сребърните листа “ при растенията.

Предполага се, че пациентът се е заразил по време на работата си. Той е миколог и се занимава с проучване на растения. Дълго време той е работил с плесени, дрожди и гъбички.

Според специалисти казусът провокира сериозна угриженост измежду лекарите, защото потвърждава, че инфекцията може да засегне както здрави хора, по този начин и такива, които страдат от проблеми с имунитета. Те акцентират, че глобалното затопляне може да отвори " Кутията на Пандора “ за нови гъбични болести.

Затоплянето форсира броя на разновидностите, които биха могли да усилят устойчивостта към медикаменти и да оказват помощ на гъбичките да се приспособяват, с цел да оцелеят в човешкия организъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР