Мъж, свързан с Ислямска държава в Сирия, е в капан

...
Мъж, свързан с Ислямска държава в Сирия, е в капан
Коментари Харесай

"Дипломатически трилър" - джихадист заседна в "ничия земя" между Гърция и Турция

Мъж, обвързван с " Ислямска страна " в Сирия, е в капан - в " ничия земя " сред Турция и Гърция. Това пишат гръцките издания " Прототема " и " Катимерини ".

Източници на двата вестника изясняват, че мъжът евентуално има американско поданство и е бил изпъден от Турция. Гръцките управляващи обаче не му дават да влезе в страната.

Турски медии означават, че по-късно той бил ориентиран назад към турската граница, само че не бил пуснат в страната, от която таман пристигнал.

Според " Прототема " той е бил превозен през границата, само че не е пуснат на граничния пункт при Кастания (Черекьой).

Absolutely surreal situation: Turkey tried to deport an American #ISIS member to Greece today but the Greeks refused to take him, Turkish media says.

The alleged jihadist was left stranded in no man`s land between the two border posts. Unclear right now if he`s still there. pic.twitter.com/lebWdQj06z
— Raf Sanchez (@rafsanchez) November 11, 2019

Не е известно по какъв начин и дали той ще напусне буферната зона. Вестникът назовава протичащото се " дипломатически трилър ".

Това се случи, откакто Анкара разгласи, че стартира да репатрира бойци на " Ислямска страна ", които Западът не желае да прибира.

Експерти обаче сложиха под въпрос по какъв начин тъкмо ще се реализира това. Западни страни отхвърлят да одобряват бойците на " халифата ", които в някои от случаите даже са лишени от поданство и не е известно по какъв механизъм би могла да ги изгони Турция.

Ситуацията се усложни и след решение на холандски съд, че единствено децата на майки, включили се към " халифата ", би трябвало да бъдат върнати, само че страната не е длъжна да одобри майките.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР