Мъж строши два прешлена, докато се опитвал да стигне до

...
Мъж строши два прешлена, докато се опитвал да стигне до
Коментари Харесай

Мъжът, строшил прешлени на Античния, осъди общината

Мъж строши два прешлена, до момента в който се опитвал да стигне до мястото си на Античния спектакъл, и осъди общината да му заплати обезщетение от 6000 лева за претърпените болки и премеждия. Отделно градската администрация ще би трябвало да покрие разноските по лекуването му, разликата сред възнаграждението, което би получавал, в случай че е бил на работа, и изплатените му болнични и разноските по делото. Така сумата набъбва до над 8000 лева

На 27 юни м. година Николай Гърев и фамилията му се готвели да гледат спектакъла на Камен Донев „ За сватбите! ” Местата им били на дървените седалки в горната част на Античния спектакъл. Докато вървели натам, ненадейно дървеният под пропаднал и единият крайник на Гърев вдлъбнат в зейналата дупка. Измъкнали го, само че той се оплакал, че доста го боли.

Била извикана кола за спешна помощ и мъжът бил откаран в УМБАЛ „ Св. Георги ”, където било открито, че са счупени  четвъртият и петият прешлен на гръбначния дирек. Лечението траяло 34 дни, като в първите две седмици Гърев не можел да сяда, имал и потребност от обслужване, което му основало  истински дискомфорт. Върнал се на работа чак на 29 август.

След това завел дело против общината и солидарно против общински институт „ Старинен Пловдив ”, който менажира Античния спектакъл. В хода на делото от института показали документи, че през 2016-а и пролетта на 2017 година от Жилфонд са ремонтирали дървените седалки. Пловдивският областен съд обаче е на мнение, че щом въпреки всичко се е стигнало до случай,  е налице отговорно държание от страна на общината и института.

Така искът е почетен, а  градската администрация може да апелира пред Окръжния съд. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР