Мъж спаси 2000 лева на възрастна жена, станала жертва на

...
Мъж спаси 2000 лева на възрастна жена, станала жертва на
Коментари Харесай

Ало бандити наели мъж да вземе парите на измамена баба, той ги издаде

Мъж избави 2000 лв. на стара жена, станала жертва на ало бандити в Етрополе.

Сигналът подал в Министерство на вътрешните работи синът на 82-годишната баба. Тя повярвала на непозната по телефона, която й съобщила, че щерка й е потърпевша при злополука и би трябвало да бъде оперирана, като с цел да не й ампутират крайници, ще е нужна сумата от 5000 лв.. Потърпевшата споделила, че може да откри единствено към 2000 лв., след което съгласно направената спогодба, поставила парите в найлонов плик и го закачила на оградата на адреса си през вчерашния ден, оповестиха ОДМВР-София. 

Рано тази заран жител се явил в РУ- Етрополе, предал плика с парите и декларирал пред чиновниците на реда, че съгласно него е бил замесен в незаконна скица. Мъжът обяснил, че е бил нает по телефона за транспорт на документи, само че откакто взел парите от вкъщи на пенсионерката, заподозрял, че се касае за машинация.

Действията по следствието не престават в границите на формираното по случая досъдебно произвеждане.

ОДМВР- София употребява случая още веднъж да моли горещо към жителите да бъдат бдителни и никога да не подхващат заплащания и предоставяне на пари, поискани по телефона, тъй като рискуват да бъдат излъгани.

При приемането на сходен жанр позвънявания, свързани с условието за СПЕШНО предаване на пари за родственик, първата и най- значима стъпка е да извършите противоположна връзка с околните си, с цел да се ревизира истинността на историята.

При възникването на каквито и да е подозрения неотложно сигнализирайте на тел.112, в най- близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, съобщете на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, обслужващ региона Ви!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР