Мъж скъса и изгори Корана пред централната джамия в Стокхолм

...
Мъж скъса и изгори Корана пред централната джамия в Стокхолм
Коментари Харесай

Отново протест с изгаряне на Корана в Стокхолм

Мъж скъса и изгори Корана пред централната джамия в Стокхолм в сряда, събитие, което рискува да разгневи Турция, до момента в който Швеция кандидатства за присъединение към НАТО . Шведската полиция, предава Ройтерс.

По-късно полицията упрекна мъжа в пропаганда против етническа или национална група .

Поредица от демонстрации в Швеция против исляма и за правата на кюрдите наскърбиха Анкара, чиято поддръжка Швеция чака да получи участие в Организацията на Северноатлантическия пакт.

, само че Турция продължава да блокира участието на Швеция. Миналата седмица, че Стокхолм не би трябвало да чака зелена светлина от Анкара на срещата на върха, с изключение на в случай че не предотврати антитурските митинги в Стокхолм.

Турция твърди, че Швеция укрива членове на екстремистки групировки, които счита за терористи., с цел да затрудни финансирането или поддръжката на терористични групи.

Турският външен министър Хакан Фидан осъди акта в " Туитър ", като добави, че е недопустимо да се позволяват антиислямски митинги в името на свободата на изложение.

Около 200 фенове станаха очевидци на това по какъв начин един от двамата уредници къса страници от копие на Корана и бърше обувките си с него, преди да постави бекон в него и да подпали книгата, до момента в който другият протестиращ говореше по мегафон.

Някои от присъстващите викаха " Бог е популярен " на арабски, с цел да стачкуват против палежа, а един мъж беше арестуван от полицията, откакто се опита да хвърли камък.

Поддръжник на демонстрацията извика " дано изгори ", когато свещената книга се възпламени.

След изгарянето полицията упрекна мъжа, който подпали Корана, в пропаганда против етническа или национална група и в нарушаване на възбраната за палене на огън, която е в действие в Стокхолм от средата на юни.

Въпреки че шведската полиция отхвърли няколко скорошни молби за демонстрации против Корана, съдилищата анулираха тези решения, заявявайки, че те нарушават свободата на словото.
 Ердоган: Швеция в НАТО при ограничения против ПКК
Ердоган: Швеция в НАТО при ограничения против ПКК

Това съобщи турският президент Ердоган на генералния секретар на НАТО Столтенберг

Премиерът Улф Кристерсон, че няма да спекулира по какъв начин митингът може да повлияе на процеса на присъединение на Швеция към НАТО.

" Това е законно, само че не е уместно ", сподели той, добавяйки, че зависи от полицията да взема решения по отношение на изгарянето на Корана.

Един от двамата взели участие е Салван Момика, който в скорошно изявление във вестник разказа себе си като иракски емигрант, който желае да забрани Корана.

Представители на джамията бяха разочаровани от решението на полицията да даде позволение за митинга на мюсюлманския празник Курбан Байрам, сподели в сряда шефът на джамията и имам Махмуд Халфи.

" Джамията предложи на полицията най-малко да реалокира демонстрацията на друго място, което е допустимо по закон, само че те избраха да не го вършат ", сподели Халфи в изказване.

До 10 000 гости посещават джамията в Стокхолм за празненствата на Курбан Байрам всяка година, съгласно Халфи.

В края на януари Турция спря договарянията с Швеция по отношение на кандидатурата си за НАТО, откакто датски крайнодесен.
 Съединени американски щати и Швеция проверяват сина на Ердоган
Съединени американски щати и Швеция проверяват сина на Ердоган

За евентуална скица с подкупи и такси за лобиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР