Мъж се закани да убие зет си и го принуди

...
Мъж се закани да убие зет си и го принуди
Коментари Харесай

Мъж претрепа зет си с метална верига

Мъж се закани да убие шурей си и го принуди да живее във ветеринарна лаборатория. Заради това той получи наказване от Пернишкия областен съд, доказана от Окръжен съд, на 15 месеца пробация и да заплати на потърпевшия 800 лева за породени неимуществени вреди.

Потресаващият случай на домашно принуждение е от декември 2015 година П.Т. /77 г./ живеел със брачната половинка си в една къща с брат ѝ С.С. /66 г/. Жената обаче умряла, а сред двамата мъже зародил сериозен спор поради осъществен градеж и поддръжката на парцела. Между двамата постоянно имало кавги, провокирани от по-младия, стигнало се и до физически разпри.

За подобен случай първо му е наложено административно наказване от Пернишкия областен съд. Последвала санкция 500 лева и ограничаваща заповед по Закона за домашното принуждение. Независимо от постановените правосъдни актове вербалните закани продължавали.

На 6 декември 2015 година 77-годишният мъж бил на посетители на сина си и щерка си. Прибрал се малко след 19,30 ч. В този миг от тъмнината изскочил шуреят му, който го заплашил, че ще го изпрати при умрялата му брачна половинка. Заявил му и следното: „ Само да те чуя малко да тропнеш, и ще те ликвидирам”. Думите били съпроводени със застрашително държание.

Няколко дни по-късно пък го причакал в тъмното и му нанесъл удари с железна верига. Това доста изплашило възрастния мъж, който не смеел самичък да се прибира в дома си по мрачно, а в случай че това се постанова, го придружавали децата му. От боязън зетят напуснал жилището си и се преместил във ветеринарна лаборатория на сина си, в която имало единствено зала за хирургични интервенции и не била годна за живеене.

Решението на Пернишкия областен съд не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР