Мъж с психиатрични проблеми се състезава с кола през контролно-пропускателни

...
Мъж с психиатрични проблеми се състезава с кола през контролно-пропускателни
Коментари Харесай

Мъж с психиатрични проблеми се опита да нахлуе във Ватикана

Мъж с психиатрични проблеми се състезава с кола през контролно-пропускателни пунктове във Ватикана в четвъртък, преди да бъде подложен на обстрел от ватиканската полиция.

Инцидентът е станал малко след 20:00 часа, когато мъжът е спрял на контролно-пропускателен пункт на портата Sant’ Anna на Ватикана, единствено с цел да му бъде отхвърлен достъп от швейцарската армия.

Мъжът в началото се отдръпва от портата, само че по-късно прави маневра с транспортното средство и нахлува през контролно-пропускателния пункт с „ висока скорост “, преди да премине втори контролно-пропускателен пункт, ръководен от ватиканската полиция, оповестява пресслужбата на Ватикана, представена от The Times.

Въоръжен служител на реда е стрелял по предната гума на колата, само че мъжът въпреки всичко е съумял да форсира и да подкара по Via Sant’ Anna във Ватикана и в свързващите дворове, преди да спре в двора San Damaso на Апостолическия замък – постройката, където папа Франциск организира публични срещи.

„ След това водачът излезе от колата и беше задържан от жандармеристите “, споделиха от Ватикана.

Мъжът, който е на към 40 години, незабавно е прегледан от ватиканските лекари, които оповестиха, че страда от „ съществено психофизическо “ положение

Той беше държан в килия в полицейското ръководство на Ватикана.

Докато колата се и движела през Ватикана, е бил изпратен сигнал и Portone della Zecca, вътрешната врата, е била затворена, предотвратявайки достъпа на мъжа до градините на Ватикана и къщата за посетители Санта Марта, където живее папа Франциск.

Портата Sant’ Anna, една от серията врати, даващи достъп до Ватикана от близките улици на Рим, може да бъде налична денем от членове на обществеността, притежаващи позволение за посещаване.

На коледна литургия в базиликата Свети Петър през 2009 година жена, страдаща от психиатрични проблеми, прескочи преграда и се опита да нападне папа Бенедикт XVI. Бенедикт избегна пострадване, само че кардинал, непосредствен до него, падна и счупи бедрото си.

Етикети: Ватиканаинцидент
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР