Мъж с коронавирус на 78 години е починал тази нощ

...
Мъж с коронавирус на 78 години е починал тази нощ
Коментари Харесай

Мъж с COVID-19 почина снощи в съня си

Мъж с ковид на 78 години е умрял тази нощ в девинската болница. Той е от Доспат, бил е с хронични сърдечни болести, заяви регионалният шеф на Смолян Недялко Славов пред публицисти.
Попитана за какво пациентът не е бил наведен в ОАИЛ на регионалната болница шефът на РЗИ – Смолян, доктор Мими Кубатева изясни, че индивидът е умрял в съня си. Бил с пет пейсмеъкара, в положително общо положение. В болничното заведение е лежал дружно със брачната половинка си, също с позитивна за Ковид-19 проба.  
Към днешна дата в област Смолян общоустановените позитивни случаи са 180 на брой, като 30 са от последната седмица – 16 в Смолян, 12 в Доспат, по един в Девин и Рудозем.
Общо до момента петима са умрелите.
Излекуваните са 82, като 43-ма са с негативни проби от последната седмица. Активните са 93, от които в болница са 17. Девет има в инфекциозно поделение на МБАЛ Смоля, шест в МБАЛ- Девин – 6, и двама от Доспатско в МБАЛ Гоце Делчев.
Няма инфектиран медицински личен състав, няма в интензивно отдевление.
Спрямо останалите области Смолян е на 7-мо място по номинал със 180 позитивни случая. По брой инфектирани обаче по отношение на общия брой население региона е на второ място с 1 на всеки 575 души. На първо място е Видин, където болестта е прилепната от 1 на всеки 290 индивида. На трето е Ямбол с 1/675.
Под карантина са 153 контактни. На 21 юни през вчерашния ден изтече на 260 контактни от община Доспат, заяви още доктор Кубатева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР