Мъж с инициали К.В. е осъден на 4 години лишаване

...
Мъж с инициали К.В. е осъден на 4 години лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха габровец за телефонни измами

Мъж с букви К.В. е наказан на 4 години отнемане от независимост за телефонни измами. Присъдата е постановена от Габровския областен съд и предстои на обжалване или протестиране пред Окръжния съд в 15-дневен период. Това заяви Стела Цонева от пресслужбата на съда.

Съдът е признал подсъдимия за отговорен в това, че през интервала 11 юли 2018 - 1 февруари 2019 година, при изискванията на продължавано закононарушение и след авансово уговаряне с неустановено по делото лице, е заблудил 20 души от Габрово, Трявна, Севлиево и други обитаеми места в региона, за да извлече имотни облаги.

Хората са били заблуждавани по разнообразни "сценарии " - че вземат участие в полицейска интервенция по залавяне на измамници, че е нужна незабавна интервенция на техен родственик или че би трябвало да заплатят избрана сума за приемане на пратка. Общата сума, с която са ощетени излъганите, е 178984 лв.. Доказано е, че мъжът е вземал пари и полезности от излъганите и ги откарвал до избрани места в България и Румъния, като дребна част от сумите е задържал за себе си.

Предадоха на съд телефонните измамници от гр. Левски

Съдът е почел и предявените цивилен искове, като е осъдил К.В. да заплати на искателите обезщетение за имуществени вреди в размер на общо 160 045 лв..

Делото е било прегледано по процедурата на съкратеното правосъдно разследване, подсъдимият се е признал за отговорен по всички обвинявания и се е съгласил да не се събират доказателства по тях. Според закона, в началото избраното наказване от 6 години отнемане от независимост, е било редуцирано от съда на 4 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР