Мъж с германско и руско гражданство е арестуван по подозрение,

...
Мъж с германско и руско гражданство е арестуван по подозрение,
Коментари Харесай

Чужденец е арестуван по подозрение за изпращането на части за дронове на Русия

Мъж с немско и съветско поданство е задържан по съмнение, че е изнасял елементи, употребявани от Русия в производството на военно съоръжение, сподели през днешния ден основният прокурор на Германия, представен от Ройтерс, и добави, че казусът е трансфериран от провинциално на федерално равнище, предава Българска телеграфна агенция.

Валдемар В. е упрекнат в заобикалянето на глобите, наложени предходната година при започване на нашествието в Украйна, сподели в изказване прокурорът. Заподозреният е в предварителния арест от 9 март, а сред януари 2020 година и март 2023 година се счита, че 26 пъти е изнасял електронни съставни елементи на съветска компания, която взе участие в производството на боен харудер, в това число и на разследващия дрон " Орлан-10 ". Главният прокурор се е намесил " поради изключителната значимост на случая ", съобщи той.

Заповедта за арест замества друга, издадена на 8 март от областен съд в Манхайм. Германските управляващи оказват от ден на ден напън на обвинените в заобикалянето на наказания. По-рано този месец предприемач бе задържан по съмнение, че е осигурявал мeталорежещи машини, употребявани от съветската компания за произвеждане на снайперски винтовки.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР