Мъж пострада тежко при инцидент с високоволтов кабел на строеж

...
Мъж пострада тежко при инцидент с високоволтов кабел на строеж
Коментари Харесай

Пострадалият от токов удар е закачил кабел от високоволтовата мрежа

Мъж пострада тежко при случай с високоволтов кабел на градеж в столичния квартал " Витоша ". Злополуката докара до изключване на подстанция " Студентски град " и без ток останаха няколко столични квартала. Малко по-късно електрозахранването беше възобновено.


Работникът е закачил кабел от високоволтовата мрежа и това е провокирало късо съединяване. Държал кабела с голи ръце. Очевидци чули детонация.
Валентин Тошев, свидетел, охранител във Френското учебно заведение: И се развикаха хората от градежа и това беше. Пушек имаше, пламъци не. След това пристигна полиция, пожарна.
Пострадалият служащ е настанен в реанимацията на " Пирогов " в извънредно тежко положение.

Мария Пойразова, представител на УМБАЛСМ " Пирогов ": Има извънредно тежко изгаряне - обстойно, дълбочинно, което изисква това реанимационно лекуване. Борят се за неговия живот.
Причина за случая е жестоко нарушаване на разпоредбите за сигурност, обявиха от Електроенергийния систематичен оператор, които стопанисват преносната мрежа за високо напрежение.

Стилиян Чежмеджиев, началник на Мрежови експлоатационен регион - София, ЕСО: Ние даваме позволение за градеж, единствено съгласуваме, само че в множеството случаи те не се съблюдават и строителите си вършат каквото си желаят. Това е във всички общини освен тук.
Заради случая за към час ток нямаше в 12 столични квартала. Главната ревизия по труда ревизира случая.
 Мъж е в тежко положение при случай с електрозахранването в кв. Мъж е в тежко положение при случай с електрозахранването в кв. "Витоша "
Инцидент с високоволтово оборудване, благосъстоятелност на държавния Електроенергиен систематичен оператор, наложи изключване на подстанция "Студентски град ". Мъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР