Мъж получи безвъзмедно не само обновен дом, но и безценна

...
Мъж получи безвъзмедно не само обновен дом, но и безценна
Коментари Харесай

Мъж получи безценна операция на очите след излъчване на „Бригада Нов дом“

Мъж получи безвъзмедно освен освежен дом, само че и скъпа интервенция на очите след лъчение на обществения план на bTV „ Бригада нов дом “. В последния сезон на предаването бригадата на Мария Силвестър и занаятчия Караджов преобрази тънещото в съсипия жилище на 6-членното семейство на Васил в комфортен и съвременен дом. Офтамологът доктор Здравко Цонев се трогна от историята и подари интервенция на очите на мъжа.

Заради 40-градусово деформиране на едното око, от дете Васил не вижда съвсем нищо. Този здравословен проблем му донося и доста насмешки в предишното, а през днешния ден постоянно е причина 35-годишният многодетен татко да не бъде наеман на работа. Мъжът среща усложнения да обезпечава прехраната на сплотеното си семейство, а присъединяване в предаването „ Бригада Нов дом “ отключва поредност от чудеса за тях.

Години наред фамилията на Васил тъне в бедност. В края на лятото на 2016 година те заживяват в напълно преобразеното от бригадата на Караджов жилище – имат трапезна маса, на която за първи път вечерят дружно в деня, в който прекрачват прага му. Дъщерите към този момент имат и лична стая, в която учат и творят на мира. Мухълът от банята изчезва, а с него и рисковите за всички бактерии. „ Вече сме като естествените фамилии “, споделят в ефира на bTV децата на Васил и Мая.

Но чудесата не стопират дотук. Офталмологът доктор Здравко Цонев гледа повтаряне на епизода на „ Бригада Нов дом “ две седмица преди Коледа и е въодушевен на собствен ред да даде нещо от себе си. Събира своя екип и дружно вземат решение да създадат изцяло безплатно интервенция на очите на Васил, с която да разрешат освен здравословния, само че и обществен проблем на мъжа.

„ След лъчение на Бригадата стартира едно знамение за нас, и към този момент две години не стопира. Сега започнахме новата година с ново знамение, с помощта на доктор Здравко Цонев, “ показа с усмивка в студиото на „ Тази заран “ брачната половинка на Васил.

Операцията се прави на 10 януари тази година, а единствено два дни по-късно щастливият мъж към този момент вижда два пъти по-добре от преди – от 15% зрението му към този момент е 30%, а вярата му в чудесата и вярата за бъдещето порастват всеки ден.

„ Впечатли ме сплотеното семейство и като се загледах споделих си „ На този човек може да му се помогне.Да потвърдим, че и ние можем да създадем положително и да накараме и други хора да последват образеца ни. “ Така доктор Цонев изясни своя доблестен жест.

Третият сезон на обществения план „ Бригада нов дом “ започва при започване на март и ще се излъчва всеки четвъртък в ефира на bTV. Новите епизоди на предаването са отдадени на многодетните фамилии и реализирането на фантазиите и копнежите на най-малките им членове. Зрителите ще станат съпричастни на доста трогателни човешки истории, в които герои са елементарните хора, а Мария Силвестър и бригадата на Караджов са тези, които връщат вярата им за по-добър живот и им дават кураж да продължат напред към по-светло бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР