Мъж подслони в дома си премръзнали щъркели Ако до всяко

...
Мъж подслони в дома си премръзнали щъркели Ако до всяко
Коментари Харесай

Българи от цялата страна се втурнаха да спасяват щъркели

Мъж подслони в дома си премръзнали щъркели

„ Ако до всяко положително създание, застане най-малко още едно... “, се пее в емблематичната ария на Богдана Карадочева. През последните дни десетки положителни хора от цяла България се сплотиха към една идея – спасяването на премръзнали щъркели.

Това стартира с положителния образец на Сафет Халид от силистренското село Зарица, който приюти в дома си пет птици, за които ще се грижи, до момента в който времето се оправи.

Така да вземем за пример в Исперих хора с огромни сърца прибраха премръзнал щъркел - подсушиха до и му предложиха топла постелка за студените дни. 

Община Дулово пък приютява бедстващи птици в общинските гаражи. Нещо повече - гаража в постройката на общината са прибрани 20 щъркела в по-тежко положение. 

Много от жителите на общината също демонстрираха угриженост за премръзнали птици и са ги прибрали на топло по къщите и стопанските си постройки.

Ловните дружинки по места са се организирали и обхождат землищата за бедстващи птици. От община Дулово има чиновници, които вършат оглед край пътища та за премръзнали и в по-тежко положение птици. Закупена е риба за изхранването на птиците.Тази фотография също демонстрира избавен щъркел, който си има компания... 

В шуменското село Наум също се откриха положителни хора, които да оказват помощ на птици в неволя.  Историите с щастлива развръзка не стопират с това - те се случват във всички точки на страната. Масово хората приветстват положителната идея, а други питат къде са в тази ситуация известните лица от природозащитни организации и партии, които най-често гледаме по медиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР