Мъж, отслабнал със 70 кг. за период от две години,

...
Мъж, отслабнал със 70 кг. за период от две години,
Коментари Харесай

Лекари извършиха уникално контуриране на тялото на пациент, отслабнал със 70 кг. за две години

Мъж, измършавял със 70 кг. за интервал от две години, потърсил услугите на експертите от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Александровска болница още преди година, оповестяват от лечебнити заведение.

Тогава му е направена Белт липектомия, а преди няколко дни, на втори стадий е осъществено контуриране на торса с унищожаване на увисналата кожа в региона на гърдите и от двете страни на гръдния панер.

Учени откриха ген, който пречи да се напълнява

Пациентът декларирал, че не желае нито непотребната кожа, нито съществуването на хоризонтални постоперативни белези по тялото, което наложило хирурзите да употребяват ексцентричен метод с „ отвесно “ премахване на кожните остатъци. Началникът на клиниката доктор Евгени Шарков изясни, че по предписание притеглянето постоянно е в посока нагоре или надолу, и в никакъв случай не е правено странично.

Отстранените сектори от кожа и подкожна мастна тъкан са с дължина 55см. и ширина 20см. За да може да се затвори дефектът, да се понижи рискът от формиране на груби белези и за по-добър надзор в зоната на мишниците, хирурзите са оформили инцизиите S-образно. Извършено е необятно отпрепариране напред до срединната линия по пъпа и обратно на 3 см. от срединната линия по гръбнака, което разрешава дефектът да се затвори без напрежение.

Издърпването на кожата в тази посока наложило транспозиционирането на гръдните зърна на пациента под формата на свободна кожа, защото при изтеглянето те попадат под мишниците. По думите на доктор Шарков процедурата е доста характерна и на никое място не е разказана в здравната литература.

По време на интервенцията е изработен и отвесен medial tigh lift за контуриране на бедрата. Пациентът е изписан на петия ден от хоспитализацията, без никакви затруднения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР