Мъж откри огън в зала за боулинг и бар в

...
Мъж откри огън в зала за боулинг и бар в
Коментари Харесай

Най-малко 16 убити, десетки ранени при масова стрелба в Мейн

Мъж откри огън в зала за боулинг и бар в Луистън, Мейн, в сряда вечерта, убивайки минимум 16 души и поглъщайки втория по величина град в щата в безпорядък. Заподозреният остана на независимост, защото управляващите подредиха на жителите и притежателите на компании да останат вътре и отвън улиците.

Двама представители на правоприлагащите органи споделиха на Асошиейтед прес, че десетки хора също са били ранени.

Длъжностните лица не са били упълномощени да разискват обществено детайлности от настоящото следствие и са говорили с АП при изискване за анонимност.

Полицията в Люистън сподели в по-ранна обява във Фейсбук, че се занимават с деен случай със пукотевица в Schemengees Bar and Grille и Sparetime Recreation, зала за боулинг на към 4 благи (6,4 километра).

Офисът на шерифа на окръг Андроскогин пусна две фотоси на обвинен на страницата си във Фейсбук, която сподели въоръжен мъж, влизащ в заведение с оръжие, вдигнато до рамото му.

„ Моля, стойте надалеч от пътищата, с цел да дадете достъп на незабавните служби до лечебните заведения “, сподели полицията.

На своя уеб страница, Медицински център в Централен Мейн сподели, че личният състав „ реагира на всеобщи жертви, всеобщи стрелби “ и се координира с лечебните заведения в региона, с цел да приема пациенти.

Жена, която отговори на телефона в незабавното поделение, сподели, че не може да бъде предоставена спомагателна информация и че самата болница е блокирана.

Мелинда Смол, притежател на Legends Sports Bar and Grill, сподели, че личният състав й неотложно е заключил вратите си и е преместил всичките 25 клиенти и чиновници надалеч от вратите, откакто клиент съобщил за стрелбата в залата за боулинг на по-малко от четвърт миля към 19:00.

Скоро полицията наводни пътното платно и полицейски чиновник в последна сметка изведе всички от постройката четирима едновременно. Всички в бара са в сигурност.

„ Честно казано съм в положение на потрес. Благословен съм, че екипът ми реагира бързо и всички са в сигурност “, сподели Смол пред Асошиейтед прес. „ Но в това време сърцето ми е разрушено за тази област и за това, с което всички се сблъскват. Просто се усещам скован. ”

Сигналът за Люистън е подаден малко след 20:00 часа. защото офисът на шерифа заяви, че правоприлагащите органи проверяват „ две дейни събития със пукотевица “.

Длъжностни лица издадоха актуализация към 22:00 часа. за това, което те описаха като гонене.

„ Избягвайте региона, до момента в който управляващите не дадат всичко ясно “, се споделя в изказването.

„ Търсете различни направления за заобикаляне на региона и всевъзможни спирания. Ако към този момент работите в засегнатия район, се придържайте към всички указания, издадени от локалните управляващи, в това число заповедта за заслон на място. “

„ Насърчаваме всички компании да заключват и/или затварят, до момента в който проверяваме “, заяви офисът на шерифа.

Говорител Министерството на публичната сигурност на Мейн прикани жителите да останат в домовете си със заключени порти.

„ Понастоящем органите на реда проверяват две места сега “, сподели Шанън Мос. „ Отново апелирам, стойте надалеч от улиците и позволете на правоприлагащите органи да разсеят обстановката. “

Губернаторът Джанет Милс пусна изказване, повтарящо тези указания. Тя сподели, че е била осведомена за обстановката и ще остане в тясна връзка със чиновниците по публичната сигурност.

Белият дом сподели, че президентът Джо Байдън също е бил осведомен.

Луистън, на към 35 благи (56 километра) северно от Портланд, се трансформира в главен център за африканска имиграция в Мейн.

Сомалийското население, който наброява хиляди, промени демографията на в миналото най-вече белия мелничарски град в един от най-разнообразните в северна Нова Англия.

Ange Amores, представител на град Люистън, сподели, че градските управляващи не разясняват пукотевица.

Amores сподели, че полицията на щата Мейн възнамерява да организира конференция, евентуално в кметството, с цел да осведоми обществеността в сряда вечерта.

Сенаторът от Мейн Ангъс Кинг, самостоятелен, сподели, че е „ надълбоко печален за град Люистън и всички тези, които се тревожат за своите фамилии, другари и съседи ” и наблюдаваше обстановката.

Офисът на краля сподели, че сенаторът ще се насочи непосредствено към дома си в Мейн, откакто окончателното гласоподаване в Сената се организира в четвъртък следобяд.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР