Мъж открадна мобилен телефон и златен пръстен от дете. Спипаха

...
Мъж открадна мобилен телефон и златен пръстен от дете. Спипаха
Коментари Харесай

Осъждан примами дете и му открадна мобилен телефон и златен пръстен

Мъж открадна мобилен телефон и златен пръстен от дете. Спипаха го и го осъдиха на 4 години затвор. Той е бил осъждан и преди да лежи зад решетките за осъществяване на тежко съзнателно закононарушение, само че все пак, още веднъж е на независимост. Престъпникът е на 48 година и е упрекнат от Районна прокуратура – Пловдив за заграбване на мобилен телефон и златен пръстен от дете.
Ситуацията се разиграла на 12.07.19 година в Пловдив. Около 12:00 ч. на една от автогарите в града пристигнало 6-годишното момче, което било дружно с родителите си, братчето и сестричето си. Семейството влезнало в сладкарница, с цел да си купят храна. През това време причинителят обикалял из заведението и чакалнята. В един миг родителите излезли на открито с едно от децата си, с цел да беседват с техен прочут. В сладкарница останали потърпевшото момче и неговата сестра. Непознатият мъж се доближил до тях. Той видял, че момчето държи в ръцете си мобилен телефон на стойност 150 лв., а на един от пръстите си има златен пръстен - 14 карата, чиято стойност е в размер на 277 лв.. Бижуто било с емблема на марка автомобил и бил подарък от родителите на детето.
Извършителят на кражбата заблудил момчето, че татко му го чака на открито и би трябвало да го заведе при него. То тръгнало, само че мъжът не го отвел при родителите му, а двамата минали през подлез и коловозите на жп гарата. След това, се спрели на близкия паркинг. Там той изискал от потърпевшото момче телефона и пръстена, като декларирал, че единствено ще ги прегледа и по-късно, ще ги върне и ще го заведе при татко му. Детето ги предало . Щом ги получил, мъжът прескочил оградата на паркинга и избягал. Няколко дни по-късно, причинителят е бил открит и арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи в Гоце Делчев , само че по отношение на друго закононарушение - още веднъж осъществен обир. У него е открит мобилният телефон на детето, само че пръстенът не е бил открит.
Обвиняемият е осъждан неведнъж, като за последно е излязъл от пандиза през март предходната година, след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в пандиза, твърдят от прокуратурата в Пловдив. Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Окръжния съд в града. Районен съд – Пловдив е наложил на причинителя наказване от 4 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим. Делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият е признал всички обстоятелства и условия от обвинителния акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР