Мъж от Врачанско прибрал над 30 000 лева от държавата

...
Мъж от Врачанско прибрал над 30 000 лева от държавата
Коментари Харесай

Наглост без граници! Баща прибра над 30 бона от държавата, излъгал че е глухоням, а дъщеря му - умствено изостанала

Мъж от Врачанско прибрал над 30 000 лв. от страната с подправени ТЕЛК-ове за него и щерка му, научи BulNews.bg. Д.Л. бе изправен пред районния съд в Мездра, където магистратите му постановиха година и 4 месеца затвор с отсрочено осъществяване за период от 3 години.
От документите по делото излиза наяве, че мъжът е получил 10 023.51 лв. от държавния бюджет непозволено. Парите му били изплатени на база показано ТЕЛК решение, че е 100% неработоспособен. Според магистратите експертното решение било с погрешно наличие, че мъжът страда от „ глухонемота, обвързвана с нарушаване в осъществяване на звука и невросензорна загуба на слуха и степен на увреждане - 100% трудова нетрудоспособност “.
Наглостта на мъжа не спряла до тук. За интервала от ноември 2014 година до 11 май тази година в обществените в Мездра показал и различен ТЕЛК, публикуван на името на щерка му. Във втория документ пишело, че детето е с диагноза умерена умствена назадничавост, глухонемота, тежка сензорна и моторна афазия, което също не отговаряло на истината. За интервала мъжът гушнал 20 990 лв. помощи за детето си.
Д.Л. ще би трябвало да заплати разноските по делото в размер на 2 481.60 лв.. Присъдата може да се апелира пред врачанския окръжния съд във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР