Мъж от Велинград беше задържан вчера на пореден протест във

...
Мъж от Велинград беше задържан вчера на пореден протест във
Коментари Харесай

Сблъсъци и арест на протест за липсата на вода във Велинград

Мъж от Велинград беше арестуван през вчерашния ден на следващ митинг във Велинград поради честото прекъсване на водата. Тъй като демонстрацията не беше позволена, се стигна до сдърпване сред полицията и част от недоволните жители. Видео, публикувано във Facebook, демонстрира по какъв начин даже жена влиза в битка с униформените и единият от тях, хващайки я за врата, пробва да я напъха в патрулка. Единият от служителите на реда й споделя: " Не ме удряй! ", а тя отвръща: " Никой не те удря, не си измисляй ". Други протестиращи приканват малките екрани да снимат. Чуват се и крясъци на арестуван мъж, който се оплаква, че ръката му, извита от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, го боли. А дамата ги приканва да го пуснат, тъй като е с диабет.



От полицията в Пазарджик обаче излязоха със известие, в което обявиха, че мъжат не е извършил полицейски разпоредби и е направил опит да пречи на придвижването на многолюден път.

Ето какво още оповестиха от Министерство на вътрешните работи:

" Около 19 часа в РУ-Велинград бил получен сигнал, че група от хора са застанали на изхода на Велинград по посока за Гара-Костандово и пречат на придвижването на коли. Незабавно към мястото били изпратени дежурни полицейски екипи от районно управление (на МВР) в курортния град. Пристигайки на мястото органите на реда открили, че група от 30-40 души са се събрали на спонтанен митинг, обвързван с проблемите с водоснабдяването на един от велинградските квартали.

Протестът не е регламентиран, няма изпратено съобщение в общинската администрация за неговото осъществяване, като информация за това не е постъпвала и в полицията. Униформените неотложно подхванали дейности за обезопасяване на периметъра, защото трасето е с доста натоварен трафик на транспортни средства, а с дейностите си протестиращите създавали действителна заплаха за пътно-транспортно произшествие. Въпреки това органите на реда им разрешили да минават през една от пешеходните пътеки , с цел да изразят позицията си, като били подхванати ограничения за недопускане на произшествия. Тогава единият от присъстващите застанал на пътното платно и изрично отказал да го напусне макар диалозите с служителите на реда и безапелационните им разпоредби да го направи. Това дало съображение 47-годишният велинградчанин да бъде арестуван в ареста на РУ-Велинград, а по отношение на него е формирано полицейско произвеждане.

Действията на полицейските органи са докладвани и съгласувани с дежурен прокурор от районната прокуратура в курортния град ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР