Мъж от Великобритания посветил дълги година на загадката с чудовището

...
Мъж от Великобритания посветил дълги година на загадката с чудовището
Коментари Харесай

Британец най-после разкри загадката с Неси

Мъж от Англия посветил дълги година на загадката с чудовището от езерото Лох Нес, което се намира в Шотландия. Стив Фелтъм бил толкоз захласнат от мистериозния облик на Неси, че желал непременно да го види и даже залови. Това, което разкрил най-после обаче, го потресло неприятно.

Преди повече от две десетилетия 52-годишният британец загърбил целия си доскорошен живот и се отдал само на налудничавата си идея. Всичко почнало пред 1991 година. Фелтъм, който по това време бил изпълнен с неотслабващ възторг младок, почнал приключението си в езерото Лох Нес и посветил всеки божи ден на него.

За да е непрестанно в региона, британецът зарязал жилището си в Дорсет на Ламанша, сбогувал се с работата си и даже завършил връзка с тогавашната си половинка. Така мъжът прекарал последните съвсем 25 години в непрекъснато наблюдаване на прословутото езеро. За жал, заключенията, до които собственоръчно достигнал, не са по никакъв начин вълнуващи, както той се надявал от самото начало.

В последна сметка Стив Фелтъм осъзнал, че през всичките години е преследвал не именитото страховито страшилище, а просто един голям сом.

Трябва да бъда откровен. Не считам, че Неси е същинско страшилище. Това, което са забелязали всички очевидци, наподобява най-много на сом с неговия дълъг публикуван тил, счита 52-годишният британец.

Все отново приключенецът не отхвърля, че загадката на Неси ще продължи да се носи измежду хората и ще наподобява туристи по тези ширини, без значение дали именитото творение съществува, или не.

И без значение от разкритието си Фелтъм не съжалява, че на процедура е пропилял половината си живот за една огромна небивалица. Според най-запаления обожател на Неси за страшилище в действителност е наклеветен европейски сом, който се отличава с внушителни размери.

При тези животни дължината на тялото може да доближи до пет метра, а масата им може нарасне до четиристотин кг.

Историята помни няколко случая, в които тези великански същества са нападали хора. Ето за какво е доста евентуално такова творение да се обърка с плезиозавър, за какъвто се смяташе чудовището от Лох Нес.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР