Мъж от Велико Търново получи шест акта за неправилно паркиране

...
Мъж от Велико Търново получи шест акта за неправилно паркиране
Коментари Харесай

Мъж получи 6 акта за нарушения от Швеция, без да е бил там

Мъж от Велико Търново получи шест акта за погрешно паркиране в Стокхолм, без да е напускал България, съобщи БГНЕС. Глобите са за кола, която продал пред 6 години на мъж от село Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш, Велико Търново.
През август 2013 година Райко Раков продал автомобила си на мъж от село Петко Каравелово. Сделката за покупко-продажба се случила при нотариус. Още същия ден, договорът е заведен в Местни налози и такси и КАТ – Велико Търново. Издали на Райков входящ номер и с това той решил, че нещата са завършили.
Шест години по-късно, обаче, получил по пощальон санкции за погрешно паркиране на към този момент продадения автомобил в Стокхолм. " Въобще номера на автомобила бях не запомнил, - получавам в един благополучен миг две писма без никакви щемпели по тях, разтварям написа единствено номера на колата. Съответно правилно моето име и моя адрес, две писма санкция за погрешно паркиране в Стокхолм! "
Райков направил информация и се оказало, че нито новия притежател, нито автомобила са напускали границите на страната в последните шест години. Когато обаче почнал да разнищва случая се оказало, че санкциите в действителност са не две, а шест.
" 76 лева и стотинки български пари, всяка от тях. Първо се пробвах да видя в компютъра на КАТ дали колата се води на мое име, оказа се, че се води. Аз съм записан като първи притежател, и като нов притежател е записан купувача. Десет дни след продажбата, колата би трябвало да се трансферира на новия притежател – това не е направено, работа регистрации също не са го създали. И по-късно подадох тъжба в прокуратурата! "
Два месеца откакто подал тъжба до прокуратурата, Райков към момента няма развиване по проблема. От Пътна полиция – Велико Търново обявиха, при тях няма подадена тъжба по случая и следва да извършат инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР