Мъж от Средец, с инициали А.К., е задържан този понеделник

...
Мъж от Средец, с инициали А.К., е задържан този понеделник
Коментари Харесай

Разлюбен плати 2 500 евро, за да взривят мощна бомба в дома на бившата му в Черноград

 Мъж от Средец, с букви А.К., е арестуван този понеделник по обвиняване, че е платил 2500 евро, с цел да взривят дома на някогашната му в айтоското село Черноград. Белезници са щракнали и на причинителя на действието – Д.Н. от руенското село Дъскотна. Това оповестиха на брифинг административният началник на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и старши комисар Радослав Сотиров – началник на ОД на МВР-Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Палежът се случва в късните часове на 19 февруари 2019. Чист шанс е, че бомбата не доближава терасата на къщата, населявана от досегашната обич на 34-годипния мъж от Средец. Мощното взривно устройство се удря в парапет и  се взривява в двора, където се образува ямка с размер към 30 см.

Чинев  описа, че А.К. е бил обиден от обтегнатите отдавна връзки с някогашната му другарка. Двамата имали малко дете, което той не признавал. Бащинството било открито по правосъден ред, била е присъдена и прехрана, която в началото отказвал да изплаща.

В дома на причинителя в Дъскотна е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсулдетонатор, запалка за ръчна граната и огромно количество бойни патрони 22 диаметър и други, разкри Сотиров.

Подробности вижте в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР