Мъж от ромската Шекер махала бе глобен с 2500 лева

...
Мъж от ромската Шекер махала бе глобен с 2500 лева
Коментари Харесай

Ромски клан нападна съсед заради клип в Тик Ток

Мъж от ромската Шекер махала бе санкциониран с 2500 лв. поради пукотевица в квартала. Актът против пловдивчанинът идва след безредици в гетото, а повода за абсурда се оказва клип в приложението „ Тик Ток “.

Момиче е било снимано, по какъв начин лежи в скута на юноша, а фотосите били качени като видео в обществената мрежа. Фамилията на младежа били ядосани от това и решили да потърсят сметка на девойката, смятайки, че тя е разгласила клипа, написа trafficnews.bg.

Над 20 души, въоръжени с колове и мотики, окупирали дома на момичето. Те викали и псували пред къщата. Притеснен за щерка си, бащата излязъл от вкъщи си въоръжен с газов револвер. Виждайки огромната група и чувайки заканите за отплата, мъжът почнал да стреля във въздуха, с цел да разпръсне съседите си. Веднага по-късно подал сигнал до полиция.

На място пристигнали екипи от Трето районно. Униформените разпръснали нападателните мъже и дами, като им създали предизвестие. Стрелецът пък бил спретнат в сектора. Той дал револвера, както и разрешителното му. Пловдивчанинът прекарал нощта в ареста, а по-късно се сдобил с акт по Закона за оръжията.

След връчването на наказателното разпореждане, мъжът е подал тъжба до Районен съд. В нея той настоял за анулация на глобата, защото тя била противозаконна.

На такова мнение са били и магистратите. Те анулираха наказателното разпореждане по отношение на пловдивчанина, а претекста – неизбежна защита.

Според правосъдния състав мъжът не е стрелял на публично място, а от двора на дома му. Освен това той е бил заплашван, щерка му също и това бил метод да се отбрани.

„ Конкретното действие в сегашния случай не се явява публично рисково и същото не съставлява административно нарушаване, доколкото съгласно сегашния състав е била налице неизбежна защита. В случая, видно от всички доказателства по делото, непосредствената цел на мъжа при произвеждането на изстрела е била да отбрани себе си и фамилията си. Установява се, че е било налице директно противоправно нахлуване от групата хора, появили се пред дома му и искащи да се саморазправят с щерка му”, се споделя в част от претекстовете на Районен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР