Мъж от Разград плати такса смет от 92 лева с

...
Мъж от Разград плати такса смет от 92 лева с
Коментари Харесай

Протест в стотинки! 15 кг монети за такса смет на пустеещ имот

Мъж от Разград заплати такса боклук от 92 лв. с жълти стотинки за парцел, който не употребява.

Така той изрази несъгласието си с административните спънки, с които се е сблъскал, с цел да се откаже от парцел, за който даже няма документ, заяви Българска национална телевизия.

61-годишният строителен механик Петко Неделчев се принудил да си вземе един ден отпуск, с цел да пристигна от Разград в Русе и да заплати такса боклук на парцел в село Тетово, който не употребява, няма документ за него, само че и не може да се раздели с него, макар желанието си.
А то е трите декара земя да останат за кметството в селото и да спре да заплаща налози за нещо, което действително не употребява.

" Нямаме документ, то от 1900 година от дядо ми е това място, нито сме притежатели, просто сме наследници. Мястото е непродаваемо, не се обработва, тъй като сме доста наследници ", изясни Петко Неделчев.
Именно поради наследниците, които са осем, той получава отвод от " Местни налози и такси " да не заплаща отговорностите на пустеещия терен.

" Декларацията ми беше отхвърлена под претекст, че всички наследници би трябвало да се подпишат, а някои от тях са в Америка и са прекъснали всевъзможни връзки с нас ".

В знак на митинг Неделчев заплати на касата на " Местни налози и такси " дължимите 92 лв. за парцела с 15 кг жълти стотинки. Той събирал монетите по една, две и пет стотинки в продължение на месеци, помогнали му и другари.

Служителите на институцията одобриха формата му на митинг и прибраха монетите на доверие, без да ги броят, с цел да не се бави опашката.

От " Местни налози и такси " дадоха обещание още веднъж да прегледат проблема. Петко Неделчев е безапелационен, че в случай че парцелът не бъде отписан от неговото име, ще си потърси правата в съда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР