Мъж от Нова Зеландия влиза в затвора за 1 година

...
Мъж от Нова Зеландия влиза в затвора за 1 година
Коментари Харесай

Разпространил видеото от убийствата в Крайстчърч влиза в затвора

Мъж от Нова Зеландия влиза в пандиза за 1 година и 9 месеца поради видеото на обвинявания в всеобщо ликвидиране в Крайстчърч Брентън Тарант, съобщи БГНЕС.
44-годишният Филип Арпс разпространявал в интернет видеото, което терористът направи през март тази година, до момента в който избиваше гости в две джамии в града. Тарант снимаше онлайн дейностите си и ги излъчваше през Фейсбук.
Арпс беше задържан четири дни след нападенията против храмовете. Съдът го откри за отговорен за разпространяването на " нежелан материал ". Според съдията, Филип Арпс е изпратил видеото с убийствата на към 30 души, като също така направил видеомонтаж и имал запис, на който е комплициран мерник и брояч регистрира какъв брой хора са убити.
" Това държание на процедура съставлява закононарушение от ненавист против мюсюлманската общественост ", сподели арбитър Стивън О`Дрискъл като претекст за решението си.
Според съдията, Филип Арпс е героизирал убиването на мюсюлмани и макар че се е признал за отговорен пред съда, друго наказване, с изключение на затвор, би било несвоевременно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР