Мъж от Монтана, опитал се да свие с измама 15

...
Мъж от Монтана, опитал се да свие с измама 15
Коментари Харесай

Земеделец от Монтана се опита да измъкне с измама 15 000 евро от европрограма

Мъж от Монтана, опитал се да свие с машинация 15 000 евро по европейска стратегия, е наказан на 1 000 лв. санкция. Съдът е одобрил предлагането на окръжната прокуратура в регионалния град за налагане на административното наказване по отношение на Д.Т.
Подсъдимият е показал погрешни сведения пред регионалната дирекция на Държавен "Фонд земеделие " в Монтана за приемане непозволено финансиране от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и Националния бюджет на Република България. Той подал справка-декларация за приходи от земеделска продукция и годишна данъчна декларация, в която показал приемане на приходи за предишна стопанска година, в размер на минимум 33 на 100 от общите си доходи. В реалност обаче той нито правил такава активност, нито осъществил доходи от създадена земеделска продукция.
По този метод Д.Т. целял да потвърди, че е извършил изискванията на съответната разпоредба за приемане на финансиране в размер на 15 000 евро. От действието му не са настъпили имуществени вреди, защото измамата е била осуетена.
Подсъдимият е приет за отговорен, като съдът му е наложил административно наказване – санкция в размер на 1000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР