Мъж от Кюстендил, въртял измами в цялата страна, е осъден

...
Мъж от Кюстендил, въртял измами в цялата страна, е осъден
Коментари Харесай

Мъж, въртял измами в цялата страна, влиза зад решетките за измами

Мъж от Кюстендил, въртял измами в цялата страна, е наказан на 5 години и 6 месеца затвор, които би трябвало да изтърпи при първичен непоколебим режим. Присъдата е постановена от районния съд в Монтана и доказана от окръжния.

45-годишният С.С.А. е от Кюстендил, само че въртял далавери из цялата страна. Той съумял да прибере от фермери 42 880 лв. с обещанията, че ще им достави елитни породи крави и говеда от Холандия и Австрия. С.А. ограбвал земеделци от София, Павел баня, град Рила, Благоевград, Трън, Перник. Спипан е при започване на 2014 година, след машинация в Бойчиновци.

През януари 2014година  в Стрелча и София за  телета от Холандия клиент платил 10 800 лева, само че в никакъв случай не видял животните. През същия месец в Павел баня и София измамникът обещал  на различен земеделец 30 юници от порода,,Симентал “ и  взел от него 14 100 лв.. В град Рила и Благоевград С. С. А. получил и от животновъда Я. Р. М. 4 840 лв. против сделката да достави 17 телета порода „ Симентал “ от Холандия.  В Трън и Перник С. С. А. прибрал от различен животновъд 4500 лева за  17 телета,,Симентал “ от Холандия.

В началото на февруари 2014 година С.А. съумял да се свърже с фермера Т.Д.Г. от Бойчиновци.  Той му заречен  12 крави порода,,Холщайн “ и „ Редхолщайн “, импорт от Австрия, и прибрал  от него 8640 лв.. Кравите в никакъв случай не се появили в Бойчиновци.

В хода на следствието е открито, че за по-малко от месец измамникът е съумял да върже петима фермери от всички краища на страната и  им предизвикал имотна щета в огромни размери -общо 42 880 лв..

Съдът в Монтана го призна за отговорен и го осъди на 3 години и 6 месеца отнемане от независимост, които би трябвало да изтърпи при първичен непоколебим режим.

Докато въртял далаверите си предприемачът бил в изпитателен период. Съдът приведе в осъществяване и най-тежката от двете предходни условни присъди, постановени от Районният съд – Кюстендил за пробутване в послание на подправени облигации или държавни скъпи бумаги и документна машинация, в размер на две години затвор, които ще би трябвало да изтърпи в допълнение при първичен непоколебим режим. 

С. С. А. би трябвало и да заплати общо 27 240 лв. компенсации за имуществени вреди, дружно със законната рента, на трима от излъганите стопани, подали цивилен искове, както и 1089.60 лева държавна такса.

Присъдата към този момент е приведена в осъществяване, оповестяват от окръжния съд в Монтана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР