Изчезнал катерач от Колорадо, открит мъртъв в Национален парк Глейшър

...
Мъж от Колорадо, който е изчезнал по време на катерене
Коментари Харесай

Мъж от Колорадо, който е изчезнал по време на катерене в Национален парк Глейшър, е намерен мъртъв в петък сутринта, съобщиха служители на парка.

Адам Фуселие, 32 г. , от Касъл Пайнс, Колорадо, беше съобщено, че е закъснял в сряда от планирано изкачване на планината Рейнолдс. Семейството му е разговаряло с него за последен път във вторник.

Рейнджърите откриха колата му в прохода Логан в сряда.

Съветите от други туристи помогнаха да стеснят района на търсене и тялото му беше открито в петък. Причината за смъртта му все още се разследва, казаха служители на парка.

По-рано казаха, че наземното издирване на Фуселие е започнало миналата сряда, но е било прекъснато поради дъждовни, ветровити и мъгливи условия.

След като времето се подобри в четвъртък, Two Bear Air Rescue се присъедини към издирването и на следващия ден бе изпратен хеликоптер на Службата по горите на Съединените щати. До петък повече от 50 търсачи, кучешки екип и два хеликоптера се включиха в издирването.

Разположен в северозападна Монтана и разполагащ с повече от 700 мили пътеки, Националният парк Glacier е пълен с топящи се ледници, долини и езера. Покрива над 1500 квадратни мили и включва 175 планини.

По-рано тази година 28-годишна жена от Канзас загина, след като падна в рекичка в парка и беше отнесена в дефиле.

>

Миналата година трима души загинаха за една седмица в парка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР