Мъж от китайската югозападна провинция Юннан е с положителен резултат

...
Мъж от китайската югозападна провинция Юннан е с положителен резултат
Коментари Харесай

Китаец почина от хантавирус

Мъж от китайската югозападна провинция Юннан е с позитивен резултат за хантавирус. Той е умрял, до момента в който е пътувал с рейс по работа към провинция Шандун, оповестява " Глобал таймс ".

Допълва се, че други 32 души са тествани за хантавирус.

Публикуваната в понеделник информация за гибелта на мъжа от хантавирус се трансформира в съществена тематика в обществените мрежи . Мнозина показаха опасения, че това е още един ковид, който може да аргументи нова пандемия.

Хора, които са болни от хантавирус, нормално имат контакт с гризач и, които придвижват вируса. Дори и здрави хора могат да се заразят.

Вирусът не може да се предава от човек на човек. Сред първите признаци са температура, главоболие, мускулни болки, болки в стомаха, виене на свят, тресчица, диария, повръщане и други. Около половината от заболелите от хантавирус имат тези признаци. Впоследствие белият дроб се цялостни с течност и заболелите получават зной.

Вирусът се популяризира чрез вектор гризачи, което го прави неповторим в своето семейство. Другите вируси се придвижват нормално от членестоноги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР