Мъж от китайската провинция Юнан е починал от хантавирус. Той

...
Мъж от китайската провинция Юнан е починал от хантавирус. Той
Коментари Харесай

Хантавирус уби един човек в Китай

Мъж от китайската провинция Юнан е умрял от хантавирус. Той се е прибирал от работа с рейс от Шандун. С него са путавали още 32 души. Предстои техните проби да станат ясни скоро.
Новината за болния от хантавирус оповестиха от " Global Times " в Twitter.

Хантавирусът е тип РНК вирус, който се популяризира чрез вектор гризачи. Той не се предава от човек на човек. Най-честият метод за болест е посредством поемане на фосилизирани и разпрашени изпражнения на гризачи или при контакт с тях.

Според данни на СЗО за 103 доказани случая на хантавирус в Панама през януари 2019 година, от организацията пишат, че повишените равнища на заболеваемост „ евентуално се дължат на по-големи популации гризачи и тяхното разпространяване “.

Вирусът предизвиква Хеморагична тресчица с бъбречен синдром и Сърдечно-белодробен синдром.

Новината за умрелия китаец идва в миг, в който азиатската страна гладко се възвръща от епидемията от COVID-19. Новият ковид потегли от град Ухан, а сега е завлядал Европа, като най-засегнати са Италия и Испания. В Китай обаче от няколко дни няма регистрирани нови случаи.

A person from Yunnan Province died while on his way back to Shandong Province for work on a chartered bus on Monday. He was tested positive for #hantavirus. Other 32 people on bus were tested. pic.twitter.com/SXzBpWmHvW
— Global Times (@globaltimesnews) March 24, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР