Мъж от гр. Лом загина вчера следобед при кражба на

...
Мъж от гр. Лом загина вчера следобед при кражба на
Коментари Харесай

Опит за кражба на ток в Лом завърши със смърт

Мъж от гр. Лом почина през вчерашния ден следобяд при кражба на електрическа енергия от мрежата на ЧЕЗ Разпределение. Той се е качил на алуминиева стълба и е направил опит да причисли нелегално къщата си към проводниците на електроразпределителната мрежа, която обезпечава електрозахранване на постройките в региона. Мъжът е изумен от електричество и е изгубил живота си. Месец по-рано, при инспекция от страна на сдружението, е формиран констативен протокол за кражба на електрическа енергия на същия консуматор.
Служители на ЧЕЗ са оказали нужното подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи, направили са прекратяване на електрозахранването и са обезопасили мястото неотложно, за гладко осъществяване на следствените дейности.
Кражбите на електрическа енергия и вандализмът над енергийни уреди ощетяват освен ЧЕЗ, само че и крайните консуматори, защото предизвикват спирания на електрозахранването, чести повреди и разваляне на електроуреди. Често обаче похищенията заплашват и лишават човешки животи. За кражбите на ток посредством прикачване към мрежата се употребяват всевъзможни начини, проводници и проводими материали, както и детайли за прикриване на нарушаванията и отклоняване на електричеството до потребителите, което от своя остаряла носи извънредно огромни опасности за живота и здравето на хората, които ги употребяват, както и всички наоколо.
За страдание сходни закононарушения постоянно остават ненаказани. Необходими са строги наказателни ограничения и ефикасни присъди. Заплахата за почтени хора, а освен за причинителите на похищенията, води до нуждата за третирането им като съществени закононарушения. В момента на процедура няма наказания, които да имат възпиращ резултат за нарушителите. Само от началото на 2020 година са открити 2596 обири на електрическа енергия, като по-голямата част от тях са за прикачване към електроразпределителната мрежа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР