Мъж от Флорида, който с десетилетия се представял за саудитски

...
Мъж от Флорида, който с десетилетия се представял за саудитски
Коментари Харесай

Мъж се представя десетилетия за саудитски принц: Завлече милиони от американски инвеститори

Мъж от Флорида, който с десетилетия се представял за саудитски принц, се призна за отговорен за заграбване на няколко милиона $ от излъгани вложители.



Антъни Жиняк, който се представял за Калед Ал Сауд, се признал и за кражба на еднаквост и машинация.

Както бе обявено от канцеларията на федералното обвиняване, подправеният принц и неговите съучастници, се представяли като сътрудници в капиталова компания на име " Marden Williams International LLC " и предложили на вложители " извънредни настоятелен благоприятни условия ".

Жиняк водел ексцентричен живот и приличал на достоверен принц. 47-годишният мъж купил вила на остров Фишер, покрай Маями бийч, докъдето можело да се стигне единствено с яхта или хеликоптер.



Той разказвал на всички, че има дипломатически имунитет и карал ферари с подправени дипломатически номера. Давал скъпи дарове.

През март 2017 година подправеният принц се опитал да си купи хотел за няколко милиона $ в Маями и обитавал в него, плащайки с кредитна карта на името на името на същински член на саудитското кралско семейство.

Жиняк употребявал също по този начин разнообразни подправени паспорти по време на пътуванията си. През ноември отлетял от Лондон за Ню Йорк с подобен паспорт, когато бил хванат.

Когато претърсили дома му в Маями, разкрили десетки кредитни карти, финансови документи от действителни членове на Саудитското кралско семейство, оръжия, хиляди долари.

Това не е първият път, когато Жиняк е залавян, представяйки се за саудитски принц.

Още на 17 години той почнал да играе саудитец и да мами по хотели, търговски центрове, автокъщи...

За сходни закононарушения е бил упрекван няколко пъти, за пръв път през 1991 година, след това през 1994 година, 1996, 2002 и 2006 година Извършвал измами в Калифорния, Мичиган, Охайо, Илиноис, Ню Йорк и Флорида.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР